Menú

Crisis o brots de creixement

a producció de llet varia segons la demanda del nadó. A més demanda més producció de llet. Tot i això, hi ha moments que, per diferents motius, els nadons mamen sense parar, sembla que no es quedin satisfets o inclús sembla que no estiguin còmodes al pit.
Per sort, la majoria dels nadons, experimenten aquestes crisis a una edat similar, cosa que ens permet entendre una mica el comportament, ja que per l’angoixa que patim les mares si no coneixem aquests episodis, pot fer que suplementem amb llet artificial o fins i tot que abandonem el pit.
👉17-20 dies de vida:
🔻Volen mamar sense parar o mengen cada 30 minuts ploren desesperats si no tenen el pit a la boca
🔻Regurgiten bastant llet, però volen continuar mamant.
Tot això passa perquè el nadó necessita augmentar la producció de llet i és la manera d’aconseguir-ho. En 2·3 dies tot tornarà a la normalitat.
👉 6-7 setmanes de vida:
🔻Incrementa del número de vegades o l’estona que està al pit.
🔻Quan està al pit es fica molt nerviós, estira, plora al pit, tensa les cames o arqueja l’esquena
Sembla ser que es produeix un canvi en la composició de la llet (de manera transitòria) i alguns nadons no els agrada aquest canvi de gust, un cop normalitzada la situació (una setmana aproximadament) tornarem a la normalitat.
👉 3 mesos:
🔻No demanen pit tan sovint
🔻Ja no està tanta estona al pit és més ràpid
🔻La mare nota els pits tous
🔻El nadó es distreu per qualsevol cosa, sembla que només ho fa bé quan dorm, a més s’engreixa menys (cosa que és normal arribats aquest mes)
🔻Comença a reduir el número de deposicions.
Tot això passa perquè als tres mesos ja són experts en succionar i en pocs minuts poden treure tota la llet que necessiten. A més als 3 mesos les connexions neuronals es multipliquen a tota velocitat i se li obre un munt de sensacions per això es distreuen amb qualsevol cosa, però a la nit sí que mama com abans molta estona i sense deixar anar el pit.

👉1 any:

🔻Els nadons deixen de tenir interès en el menjar complementari i mengen menys quantitats
🔻Augmenta demanda de pit
Els nadons redueixen la velocitat de creixement, per tant, necessiten ingerir menys aliments, però no per això deixen el pit que encara és nutritiu per ells i un lloc segur.
👉2 anys
La recomanació de l’OMS és que els nadons arribin, com a mínim, als 2 anys compaginant pit i aliments.
🔻El nadó torna a demanar pit sense parar, amb uns requeriments i intensitats semblant a quan era un nadó
🔻Demana pit de manera nerviosa e inclús inquisitorial
🔻Si la mare nega el pit no s’ho pren gens bé.
Sembla ser, que el nadó als 2 anys experimenta una etapa de desenvolupament similar a la d’un adolescent, centrada en el NO i l’autoafirmació. Fan moltes coses per ells mateixos i es desenvolupen bé amb les situacions diàries, però a la vegada tenen moltes inseguretats i la millor manera de saber que tot va bé, és demanar el pit.
Aquesta crisi dura uns mesos fins que el nadó agafa més seguretat en ell mateix.👉 3 mesos:

🧐🧐Coneixies tot això? A mi em va ajudar molt a no abandonar la lactància per por que quelcom no anés bé, que m’expliquessin tots aquests moments claus, si necessites més informació o acompanyament, les Doules ten podem oferir🥰

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *